serhii.net

In the middle of the desert you can say anything you want

06 Jan 2020

Підсумки 2019

Трошки підзабив на блог цього року. Цікаво, що було причиною. 90% суєта суєт - я відчуваю менше потреби читати, писати, розвиватися, і навколо стало відбуватися трошки більше хаосу. З іншого боку, я став значно більше обмінюватися інформацією зі світом (і людьми) в реальному житті.

Це, швидше за все, добре.

З іншого боку те, що до підсумків 2019 я дійшов в Святвечір 2020 року, є трошки меншим добром. Я відчуваю тотальну перегруженість інформаційним шумом.

У будь-якому випадку пишу ці рядки за своїм столом, у своїй кімнатці в Києві, де все дуже рідне і знайоме. Життя продовжується, але це єдине місце (не місто, не країна, а 20 квадратних метрів) куди мені приємно повертатися, де затишок і де мене оточують знайомі приємні речі.

Так от.

Now playing: Мертвий півень - Я помру від застуди

o/`
Я помру від застуди, наш лазарет
Перебазують кудись на південь
І фронт котитиметься вперед
І саме почнеться квітень

o/`

Досягнення року: Знайшов першу дорослу не-internship роботу яка настільки по спеціальності наскільки взагалі можливо в абсолютно чудовому місці! А ще Я БАКАЛАААВРР (знову). Ще я переміг Mikroprozessortechnik. Відсканував фоточки частини сім’ї за останні 5 поколінь. Рік був цікавим, дуже.
Подія року: 36c3! Хоча насправді не впевнений. Ще є тема, що переїхав в труъ квартиру, ще є тема, що знайшов всі свої старі файли десятирічної давності. Складно.
Настрій року: Перегруженості, робота-яка-займає-більше-вільного-часу-і-енергії-ніж-хотілось-би, is-this-what-feeling-an-adult-feels-like?-а-що-ж-тоді-буде-коли-40-годин-на-тиждень?
Зустріч року: Ммм. Ммммммммм. Складно. Хай або Штефан Б., або Йенс.
Геморой року: Електротехніка ні, цього року Mikroprozessortechnik-а.
Країна року: Німеччина?
Місто року: Лейпциг!
Слово року: Thesis
Подорож року: Синевир! Подорож в самому істинному значенні слова
Веб-сервіс року: https://hckrnews.com/
Колір року: Гранж-сірий, а також, окремо від нього - лікарняно-білий з помітними слідами цвяхів
Запах року: Гвоздики
Новина року: “We are very happy to welcome you at $companyName very soon!”
Книга року: “Cakes&Ale” by Somerset Maugham; “Gomorra” by Roberto Saviano. Судячи з мого профілю в Goodreads, цього року я дочитав цілих дві (2) книжки.
Фільм року: Міміно! А також The Original Star Wars Trilogy (взагалі якщо всі відсортував би як 4-5-6-2-1-9)
Пісня року: Ітак. ІТАК. Цього року в оберненому хронологічному порядку. Joan Baez - Diamonds and Rust; The Balfa Brothers - Parlez Nous A Boire; Ludo - Lake Pontchartrain; Hugh Laurie - Saint James Infirmary (Let Them Talk, A Celebration of New Orleans Blues); Dr Dre - Still в 100500 лайв-виконаннях, наприклад раз і два; Mimino - Chito Grito; Bajaga i Instruktori - Zivot je nekad siv, nekad zut; Melanie - Look What They’ve Done To My Song, Ma; Король И Шут - Кукла Колдуна; Агата Кристи - Сказочная тайга; Biagio Antonacci - Mio fratello ft. Mario Incudine і окремо ця лайв версія; Roberto Vecchioni e Angelo Branduardi - Samarcanda; Окремо Bomani Armah - Read a Book і ця лайв версія; Koutev Bulgarian National Ensemble - Bre Petrunko; Fabrizio De André - Via del campo

o/`
Then give me another word for it
You were so good with words
And at keeping things vague
o/`

Відео/Media N.O.S: SCP Readings by TheVolgun; Bedtime Stories; “The Pill Mills of Florida” у цьому виконанні; + “I’m a search and rescue officer for the US forest service creepypasta” + Missing411 у всіх варіаціях
Жах року: Дебати між кандидатами у президенти. (…та результати виборів).
Заклад року: Mensa am Park
Напій року: Чорний чай Lady Gray, Айран
Їжа року: Омлети з молоком, Червоні спагеті
Транспорт року: Wizzair/Ryanair; S5X
Бренд року: … (якщо і наступного року тут буде пусто приберу з анкетки)
Антилюдина року: -
МріяЦіль на наступний рік:  Дійти до точки коли у мене є відчуття професіоналізму чи кваліфікації, хоч трошки, в МЛ, Пітоні та Джаві. На рівні “не боятися йти на інтерв’ю”.

Побажання собі на 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 рік: 

Продовжити сон, спорт, медитацію – ЦЕ ПРАЦЮЄ. (x2)

Більше читати художньої літератури та consume better media; Менше читати HN.

Allow myself to feel bored, when I walk on the street just walk on the street.

Систематично дивитися, що є джерелами відчуття вини, та систематично їх прибирати, раз в Х днів. 90% це “не відповів Х” та “давно не звонив У”.

Do some technological downshifting and limit the amount of web/online/IT/not-really-existing stuff I have.

Рік буде цікавим, дуже, але сподіваюсь, що буду відпочивати, свідомо давати собі відпочивати. Я багато робив цього року, наступного теж треба буде робити багато всякого, але тут і зараз планую на 2021 зменшити обороти.

Relax and take stuff a bit easier.

(У)

Nel mezzo del deserto posso dire tutto quello che voglio.